14/11/10

Τεχνική Δημιουργίας Μοκέτας Αυτοκινήτων (Flocking)

Καλησπέρα….
Καταρχήν, θέλω να επισημάνω ότι δεν αποτελεί δική μου ιδέα, αλλά την είδα στο site του μέγιστου Alex Kustov καθώς και σε διαφορά αυτοκινητιστικά forums. Εδώ προσπαθώ μια (φωτογραφική κυρίως) μεταφορά από τις δικές μου κατασκευές και επισήμανση κάποιων σημαντικών παραμέτρων. Το αποτέλεσμα, νομίζω βελτιώνει κατακόρυφα την εμφάνιση και την λεπτομέρεια του εσωτερικού των αυτοκινήτων.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι :


Βήμα - Βήμα :
1.   Έχουμε βάψει το εσωτερικό με το χρώμα που προτιμούμε και προμηθευόμαστε τα σχετικά υλικά, μαζί με το υλικό της μοκέτας στο αντίστοιχο με το εσωτερικό χρώμα.
2.   Μασκάρουμε τις περιοχές που δεν θέλουμε να καλυφτούν με μοκέτα
3.   Καλύπτουμε με αραιωμένη άσπρη κόλλα γενικής χρήσης τις περιοχές που θα καλυφτούν με το σχετικό υλικό της μοκέτας. Προτείνω αυτό να γίνεται ανά τμήμα και όχι σε όλο το εσωτερικό μαζί.
4.   Σουρώνουμε το υλικό της μοκέτας και το συγκεντρώνουμε σε ένα χαρτονάκι. Καλό είναι να έχουμε ένα φύλλο χαρτί στον πάγκο εργασίας για συγκεντρωθεί το περισσευούμενο υλικό. Το υλικό της μοκέτας μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα μοντελιστικά καταστήματα ή διαδικτυακά.
5.   Απλώνουμε το υλικό της μοκέτας από το χαρτονάκι στο περασμένο με άσπρη κόλλα τμήμα του εσωτερικού.
6.   Μετά από 1-2 λεπτά πιέζουμε με το δάκτυλο (ελαφρά) το υλικό ώστε να κολλήσει. Όσο πιο δυνατά πιέσουμε τόσο πιο πυκνό θα είναι το υλικό που θα εναποτεθεί στο εσωτερικό τμήμα. Στα δυσκολοπρόσιτα σημεία χρησιμοποιούμε μπατονέτα για την πίεση.
7.   Μετά από ακόμα 5 λεπτά, αναποδογυρίζουμε το εσωτερικό τμήμα του μοντέλου μας και ρίχνουμε στο άσπρο χαρτί το υλικό που συσσωρεύεται πάνω του. Με ελαφρά κρούση στον πάγκο έχουμε γρηγορότερα αποτελέσματα.
8.   Στην συνέχεια με ένα (μικρό) σεσουάρ, θερμαίνουμε το προς επεξεργασία κομμάτι για να στεγνώσει η κόλλα και να απομακρυνθούν τα περισσευούμενα από το υλικό τα οποία έχουν απομείνει στο τμήμα του μοντέλου μας και δεν έχουν κολλήσει.
9.   Επαναλαμβάνουμε  την διαδικασία και στα υπόλοιπα τμήματα του μοντέλου μας.
10.   Ο συνολικός χρόνος της διαδικασίας, για όλο το εσωτερικό κυμαίνεται σε μια με μιάμιση ώρα. Το κόστος για το υλικό δεν ξεπερνάει τα 5 € (χρησιμοποιείται σε 3-4 μοντέλα 1/24) και η άσπρη κόλλα άλλα 6-7 € και κρατάει 10 χρόνια… Το αποτέλεσμα θα απογειώσει την ποιότητα των μοντέλων σας.

Φώτο – Φώτο :

















 Το αποτέλεσμα του εσωτερικού, μετά την εφαρμογή της τεχνική μοιάζει κάπως έτσι :




Ευχαριστώ για την παρακολούθηση. Περιμένω τα σχόλια σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου