31/10/10

Τονισμός Γραμμώσεων (Door Panels Wash)

 Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι τα ακόλουθα :

Εδώ χρησιμοποίησα χρώματα της lifecolor, τα οποία δεν είναι πολύ ποιοτικά αλλά είναι ιδανικά για αυτή τη δουλειά γιατί είναι σχετικά ακίνδυνα για το βάψιμο του μοντέλου μας. Φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε ακρυλικό ή enamel χρώμα με τον ανάλογο διαλύτη. Στα χρώματα της lifecolor, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άζαξ, εκτός από το διαλυτικό της εταιρίας.
Η επιλογή του χρώματος, εξαρτάτε καθαρά από τον χρωματισμό του αμαξώματος. Στα σκούρα χρώματα το μαύρο είναι καλή επιλογή, ενώ στα πιο ανοιχτά η ανάμιξη του κύριου χρώματος με λίγο μαύρο (γκρι για τα λευκά, κοκκινοκαφέ για τα κόκκινα, κ.ο.κ. ) είναι επίσης ένα καλό εφέ, για την ανάδειξη του μοντέλου μας.


Έτσι τοποθετούμε με ένα στικ από τα πλαίσια του κιτ λίγο χρώμα σε ένα κεσεδάκι (εγώ έχω βρει αυτά από τα γαλατάκια πολύ χρήσιμα). Για να ελέγχουμε την προσθήκη του διαλύτη χρησιμοποιούμε μια σύριγγα. Η αναλόγια της διάλυσης πρέπει να είναι κάτι μεταξύ 1:5 με 1:10. Ένας εμπειρικός κανόνας για να είστε σίγουροι για την αναλογία του μίγματος, είναι το χρώμα να τρέχει αφήνοντας ίχνος χρώματος πίσω του.

 Στη συνέχεια τοποθετούμε το αμάξωμα σε μια βάση ώστε να το περιστρέφουμε με ασφάλεια…

Και ξεκινάει η διαδικασία του wash, με τη χρήση πολύ λεπτού πινέλου (00 ή 000 ανάλογα με την κλίμακα και το πάχος των γραμμώσεων), το οποίο ουσιαστικά τοποθετούμε μέσα στη εγκοπή και αφήνουμε το μίγμα μας να τρέξει μέσα στη γράμμωση. Αν το ίχνος που αφήνει είναι πολύ αχνό, αυξάνουμε την ποσότητα χρώματος στο μάγμα. Αν δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, αφήνουμε για λίγο το μοντέλο να στεγνώσει και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
Το μυστικό εδώ είναι να αφήσουμε το μοντέλο να στεγνώσει αρκετά (5-10 λεπτά) και στη συνέχεια με μια μπατονέτα κατά μήκος της γράμμωσης (και όχι κάθετα για να μην βγάλουμε το χρώμα), καθαρίζουμε τα υπολείμματα του χρώματος. 

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, παίρνουμε ένα πανάκι και με λίγο wax καθαρίζουμε το μοντέλο για να αφαιρεθούν σκόνες, δαχτυλιές και σημάδια και να αποκτήσει την επιθυμητή γυαλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου